mant mant

Magyar Űrkutatási Fórum

Új név, megújuló és kibővített tartalom, hagyományok megtartása.

A MANT és a GGI közös kezdeményezésére a legrégibb hagyományokkal rendelkező űrkutatási rendezvény új nevet visel: Magyar Űrkutatási Fórum, utalva arra, hogy az Ionoszféra- Magnetoszféra fizikai Szemináriumot gondozó közösség fórumot teremtsen a magyar űrkutatás és az űripar szereplői számára az ESA tagsággal kapcsolatos feladatok támogatására és az eredményes pályázati tevékenység megteremtésére.
A Szervező intézmények: Magyar Asztronautikai Társaság, MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet és a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar


A rendezvény helyszíne:
Magyar Tudományos Akadémia, Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont, Geodéziai és Geofizikai Intézet, 9400 Sopron Csatkai Endre u. 6-8., Tel.: 99-508-340, Fax.: 99-508-355


A rendezvény célja:
A rendezvény a több évtizedes hagyományok alapján a magyar űrkutatás széles fóruma. Lehetőséget biztosít az űrfizika, napfizika, geofizika, légkörfizika, űrgeodézia, planetológia és az űrkutatáshoz kapcsolódó más tudományterületeken, műszaki fejlesztésekben elért hazai eredmények bemutatására, megvitatására. A rendezvényre különösen invitáljuk a fiatal kutatókat, PhD, egyetemi hallgatókat, akik bemutathatják saját eredményeiket és megismerkedhetnek a hazai űrkutatással foglalkozó magyar szakmai közösséggel. A szemináriumra poszter előadással is lehet jelentkezni. A rendezvény programjának összeállítását, az előadások szekcióba sorolását felkért Programbizottság végzi el.


Programbizottság:
Almár Iván
Bacsárdi László
Csurgai-Horváth László
Erdős Géza
Földváry Lóránt
Lichtenberger János
Kálmán Béla
Rózsa Szabolcs
Wesztergom Viktor


Regisztrációval kapcsolatos információk:
A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztrációs űrlap kitöltése kötelező. A regisztráció elfogadásáról, a felhasználói névről, a jelszóról és a jelentkezést kötelező aktiválásáról azonnal automatikus e-mail üzenetet küldünk. Ha az üzenet néhány percen belül nem érkezik meg, jelezze az urforum@mant.hu címen.
Az e-mail küldését és a felhasználói aktiválást követően a felhasználói név és a jelszó, továbbá a regisztrációs űrlap tartalma a Belépés ikonra történő kattintás után a felhasználói oldalon az adott határidőkig módosítható, vagy a regisztráció törölhető. A rendezvényre vonatkozó aktuális információk, az előadások és azok tartalmi kivonatai szintén itt tekinthetők meg.


Egyéb információk:
Regisztrációnként egy előadás jelenthető be.


Előadással kapcsolatos információk:
A beérkezett absztraktok alapján a szóbeli előadások kiválasztását a Programbizottság végzi el. A további elfogadott előadások anyagai a rendezvényen poszteren mutathatók be. A poszter szekció a program szerves részét képezi. A szóbeli előadások időtartama 20 perc és az előadáshoz kapcsolódó 5 perc diszkusszió. A Programbizottság döntését 2017. március 1-ig közli az előadókkal.

Elérhetőségünk: urforum@mant.hu
A rendezvény időpontja:
2017. április 5-7.Meghosszabbítottuk az előadóként történő jelentkezés határidejét, az új dátum:
2017. FEBRUÁR 19.

2017-es konferencia 1. körlevele
Absztrakt sablon (szóbeli vagy poszter) előadás benyújtásához

Sablon konferencia közlemény benyújtásához
Részvételi díj:

Április 1-ig regisztrálva és befizetve:
...........normál részvételi díj: 25.000 Ft
...........MANT-tag*: 21.000 Ft
...........hallgató**: 5.000 Ft

Április 1. utáni regisztráció esetén, valamint helyszíni regisztráció esetén: 30.000 Ft

* a Magyar Asztronautikai Társaság azon tagjai, akik a 2017-es évre rendezték a tagdíjukat
** BSc-hallgató, MSc-hallgató, vagy doktorandusz hallgató, amennyiben a következő két feltétel MINDEGYIKÉT teljesíti:
- a 2016/2017-es tanév tavaszi félévre érvényes hallgatói jogviszony igazolását (vagy tavaszi félévre érvényes diákigazolványát) szkennelve április 1-ig feltölti a regisztráció során ÉS
- elküld egy legfeljebb 2000 karakter terjedelmű motivációs levelet "Az űrkutatás és én" címmel az urforum@mant.hu címre április 1-ig.


A részvételi díj áfamentes. A részvételi díjról szervezőpartnerünk, a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) állítja ki a díjbekérőt és a számlát.
Határidők:

Jelentkezés előadóként: 2017. február 19.
Jelentkezés résztvevőként (honlapon): 2017. március 30.
Regisztráció visszavonása: 2017. március 30.
Az előadások feltöltése: 2017. április 3.
Azoknak, akik időben nem vonják vissza a regisztrációt, és nem vesznek részt a rendezvényen 4000 Ft + ÁFA eljárási díjról küldünk számlát.